header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Охолоджені, або заморожені продукти - можуть бути небезпечними для вживання у разі вимкнення електроенергії.

В умовах аварійного або вимушеного відключення світла, коли електроенергія може бути відсутньою протягом тривалого часу, виникає питання зберігання продуктів. Адже, при відсутності електроенергії – не працюють холодильники, морозильні та охолоджуючі торгівельні камери – харчова продукція може зіпсуватися і стати небезпечною для вживання.

Ось поради, які допоможуть зберегти вашу їжу безпечною до вживання:

  • Подбайте про безпечну температуру в холодильнику та морозильній камері . У холодильнику має бути температура 4°С або нижче. У морозильній камері - 0°С або нижче.
  • Підготуйтеся до надзвичайної ситуації. Заморозьте контейнери з водою, щоб мати змогу зберегти температуру вашої їжі за температури 4°С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості придбайте сухий лід, або блоковий лід.
  • Коли вже електроенергію відключили, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. Якщо дверцята залишаються закритими, продукти залишаються безпечними до 4 годин у холодильнику, 48 годин у повній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше 4 годин, помістіть лід до продуктів у холодильник.
  • Якщо ви заздалегідь знаєте, що відключення електрики триватиме понад 4 години, можна згрупувати продукти разом у морозильній камері, за умов дотримання товарного сусідства. Це допомагає продуктам залишатися холодними довше.
  • Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоби перевірити ї безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте з холодильника продукти, що швидко псуються. (м»ясо, рибу, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочні продукти та їх залишки) через 4 години без електроенергії або джерела холоду. Викидайте будь – яку їжу з незвичним запахом, кольором, чи текстурою.
  • Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4°С або нижче.
  • Для приготування страв краще використовувати олію, а не вершкове масло. Самі страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів.
  • Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані крупи і м’ясо.
  • Крім того, продукти харчування також можна зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі та на балконі, якщо за вікном мінусова температура.

Біолог санітарно-гігієнічної

лабораторії Богородчанського

відділу ДУ «ІФ ОЦКПХ МОЗ»                     Галина ВАСИЛИК

Календар новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
join-us-facebook
 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця