header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Відповідальність за незаконний продаж ялинок

ялинкаВиконавчий комітет Тисменицької міської ради звертається до мешканців громади з проханням бути обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок.

Напередодні Нового року усі громадяни традиційно починають готуватись до Новорічних свят. Кожна родина мріє зібратися за новорічним столом біля ялинки. На жаль, незаконне придбання несертифікованої «лісової красуні», може зіпсувати свято не тільки дітям, а й дорослим. 

Здійснюючи продаж, підприємець повинен мати відповідний пакет документів, у тому числі – сертифікат походження, висновок про радіацію, накладну з лісництва, товарно–транспортну накладну і дозвіл на торгівлю. Стовбур кожного дерева повинен бути оснащений спеціальним чіпом, на якому зберігається інформація про те, в якому регіоні і в якому лісництві вирубана ялинка, її сорт і якість.

У разі виявлення випадків вирубування, перевезення, реалізації лісових насаджень з порушенням чинного законодавства винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Ст.88-1 КУпАП «Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах». Санкція статті передбачає накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Ст.152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ст.160 КУпАП «Торгівля з рук у невстановлених місцях». Санкція статті передбачає накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Ст.164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності». Санкція статті передбачає накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Крім, адміністративної відповідальності порушник лісового порядку може бути притягнутий і до кримінальної відповідальності за ст. 246 КК України «Незаконна вирубка лісу».

Календар новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
join-us-facebook
 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця