header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

До Дня працівників статистики

день працівників статистикиОсновним завданням державної статистики є забезпечення суспільства якісною, об’єктивною та доступною статистичною інформацією, що відповідає сучасним потребам та світовим стандартам в сфері збору та аналізу статистичних даних.

 

Координацію діяльності усіх виробників офіційної статистики здійснює Державна служба статистики України, територіальним підрозділом якої в області виступає Головне управління статистики. Колектив управління – це згуртована команда, яка обєднує професійних, ділових та активних працівників, орієнтованих на спільний результат. В колективі успішно взаємодіють представники різних поколінь – середній вік складає 44 роки. Понад 95% працівників за освітнім рівнем мають ступінь магістра (спеціаліста), кожний другий працівник має стаж понад 20 років.

Поєднання знань, досвіду та енергії надає можливість оперативно та якісно розвязувати складні завдання.

За 9 місяців поточного року фахівцями Головного управління статистики за результатами опрацювання майже 200 тис. первинних звітів, поданих респондентами, підготовлено 530 статистичних продуктів, у засобах масової інформації та інших вебресурсах оприлюднено 3,9 тис. публікацій, надано 776 відповідей на запити користувачів.

Сучасний темп життя вимагає динамічності, втілення актуальних змін і реформ, нових технологій збору, оброблення і поширення статистичних даних. На сьогодні для посилення взаємодії з респондентами та користувачами, забезпечення доступності та відкритості статистичної інформації, органами державної статистики впроваджено ряд безкоштовних онлайн-сервісів та додатків, зокрема сервіс  електронного звітування «Кабінет респондента», сервіс для отримання переліку статистичної звітності для подання до органів статистики «Пошук за кодом ЄДРПОУ», який також реалізовано у формі чат-боту у месенджері Telegram, мобільний додаток «Статистика в смартфоні», е-mail розсилка інформації користувачам, підтримується сервіс для обміну повідомленнями у форматі вайбер-спільнот «Франківськстат респондентам» та «Франківськстат користувачам». Постійно удосконалюється та динамічно наповнюється інформацією офіційний вебсайт Головного управління статистики, який з початку року відвідало 72 тис. користувачів, а також сторінка Головного управління статистики у соціальній мережі Facebook.

Працівники статистики працюють в єдиній команді з респондентами та постачальниками адміністративних даних, які відіграють визначальну роль у виробництві надійної статистичної інформації. Саме завдяки цьому співробітництву усіх учасників процесу статистичного виробництва формується якісна інформаційна база, яка забезпечує потреби суспільства в об’єктивній та неупередженій статистичній інформації, сприяє прийняттю оптимальних управлінських рішень та є необхідною умовою для формування іміджу та інвестиційної привабливості регіонів та країни в цілому.

Вітаємо всіх працівників і ветеранів статистики з професійним святом! Ваша діяльність на теренах державної статистики – приклад творчого пошуку та самовдосконалення, натхненної праці та відданості обраній справі для повного та якісного забезпечення суспільного запиту на інформацію.

Бажаємо міцного здоров’я та родинного затишку, добра та благополуччя, невичерпної енергії та наснаги, високих звершень і вагомих здобутків, впевненості у майбутньому!

den statystyky

                            

Головне управління статистики в Івано-Франківській області

Календар новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
join-us-facebook
 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця