header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

ДЕНЬ СЕЛА У НОВИХ КРИВОТУЛАХ

IMG КРИВОТУЛИ 5 ГОЛОВНАЛюбіть своє рідне село,

Кривотули одні у нас, люди!

Долею кожного стало воно

Хай же гордістю нам воно буде

(Парасковія Заник)

    12 липня, у понеділок, голова Тисменицької міської ради Тетяна Градюк побувала на святкуванні Дня села у Нових Кривотулах. Участь у святкових заходах також взяли староста Михайло Мантуляк та депутат міської ради  Андрій Мантуляк.

Дійство відбулося у місцевому Народному домі, куди зібралися десятки жителів села і гості. «Дружня і щира новокривотульська родино, разом з депутатами Тисменицької міської ради я вітаю вас зі святом! Ваше село — особливе, бо тут ревно бережуть і плекають народні звичаї і традиції, передають їх дітям і онукам. Я бажаю процвітання Новим Кривотулам, миру, добра, щастя, благополуччя, хай береже вас Бог, хай під своїм Покровом тримає Божа Мати. Живімо і працюймо на благо рідної громади та всієї України. Слава Новим Кривотулам! Слава Україні», — сказала пані Градюк, вітаючи жителів села. А від керівництва і митців громади люди отримали чудовий подарунок — концерт за участю художніх колективів Народного дому міста Тисмениця.

Довідка: Перша письмова згадка про Нові Кривотули датується 1763 роком. Назва села походить від словосполучення «криво тулені». Давно сюди переселилися з інших сіл мужні, працьовиті люди, які почали освоювати нові території і забудовувати їх. Але свої оселі люди споруджували хаотично. Тобто не було рівних вулиць, а «криво тулені». Згодом через часті розливи річки Ворона частина людей з поселення перебралися на височину. І ту місцину, де зосталися жителі на «старому» місці, почали називати «Старі Кривотули», а ту, куди переселилися люди, «Нові Кривотули».

     Минали роки, село росло та міцніло, боролося проти ворогів. Сьогодні Нові Кривотули — частина Тисменицької громади. У селі працюють підприємці, є крамниці кафе, гімназія, церква, символічний пам’ятник борцям за волю України, ФАП, бібліотека, Народний дім, при якому діють мистецькі колективи. Зокрема відомий народний фольклорно-етнографічний гурт «Козаки», без якого не обходиться жодне свято у селі та в громаді.

 IMG КРИВОТУЛИ

IMG КРИВОТУЛИ 1

IMG КРИВОТУЛИ 2

IMG КРИВОТУЛИ 3

IMG КРИВОТУЛИ 4

IMG КРИВОТУЛИ 5 ГОЛОВНА

IMG КРИВОТУЛИ 6

 

 

Календар новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
join-us-facebook
 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця