header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Що робити у разі відсутності водопостачання?

картинка до статтіУ зв’язку з можливістю відключення централізованого водопостачання виникає необхідність завчасного створення запасів питної води. В таких випадках органи місцевої влади працюють над забезпеченням населення привізною питною водою. Необхідно стежити за інформацією про місця та графік підвезення питної води.

Потрібно звернути увагу на наступні рекомендації:

  • До отримання інформації про постачання якісної привізної води для пиття можна використовувати тільки добре прокип’ячену або бутильовану воду.
  • Для приготування їжі обов’язково використовуйте перевірену питну воду, застосовуйте термообробку (варіння, смаження, запікання). Овочі та фрукти ретельно мийте кип’яченою водою, потім обдавайте окропом.
  • У разі підозри щодо розвитку ознак інфекційних захворювань або отруєнь (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі, поява гнійників і т.д.) терміново зверніться за медичною допомогою, не допускайте самолікування.
  • При неможливості використання питної води з джерел централізованого водопостачання у населених пунктах , потрібно використовувати питну воду з кюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання (колодязів, шахтних криниць), пунктів розливу питної води (в т.ч. - пересувних) при їх наявності, фасовану бутильовану воду та воду в ємностях для індивідуального користування.
  • Зберігати воду потрібно зберігати у закритих ємностях. При цьому обов’язково позначити бірками : «Вода знезаражена для пиття», «Вода для господарських потреб». Як правило, роблять 2-3 – добовий запас.
  • Вода з відкритих водойм використовується тільки для технічних цілей.

Ще раз нагадуємо: для пиття та приготування їжі потрібно воду кипятити. Кип’ятіння є ефективним методом знезаражування води (кип’ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання ), але навіть при зберіганні її у чистій і добре закритій ємності, термін придатності не перевищує однієї доби.

Памятайте, що особливо у цей тяжкий час, зберегти здоровя Вам і Вашим рідним допоможуть дуже прості правила гігієни !!!

       Біолог санітарно-гігієнічної

лабораторії Богородчанського

відділу ДУ «ІФ ОЦКПХ МОЗ»

Галина ВАСИЛИК

Календар новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
join-us-facebook 
lot 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
265x245
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця