header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Статті

«МИ ЩАСЛИВІ, МАЄМО ЗНАЧНО БІЛЬШЕ МОЖЛИВОСТЕЙ»

ШВИДКА 1Тисменицька станція екстреної медичної допомоги, куди входять 5 пунктів базування, отримала нові повнопривідні автомобілі. Вони сприятимуть своєчасному та ще якіснішому наданню першої медичної допомоги.

- «Для колективу Тисменицької станції екстреної медичної допомоги це доволі знаменна подія, - пояснює завідувач Іван Зрайко. - Ми отримали п’ять спеціалізованих повнопривідних автомобілів - чотири Сітроени Джампер типу "В" та одну Тойоту Ленд Крузер типу "А". У рамках програми державних медичних гарантій ми на 65 % оновили автопарк нашої станції. Якщо загальна кількість автомобілів 8, то 5 з них – нові та добре обладнані, які ми щойно отримали. Вартість одного автомобіля – 2 млн. 350 тис грн., а загальна вартість – 11 млн 500 тис грн».

ДО ТИСМЕНИЦЬКОЇ СТАНЦІЇ ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ВХОДИТЬ 5 ПУНКТІВ БАЗУВАННЯ. ВОНИ РОЗМІЩЕНІ У ТЛУМАЧІ, ЛИСЦІ, ЄЗУПОЛІ, ОБЕРТИНІ ТА ЦЕНТРАЛЬНИЙ – У ТИСМЕНИЦІ. Загалом працює 8 бригад швидкої допомоги, у Тисмениці, Тлумачі та Лисці – 2 бригади, по одній в Єзуполі та в Обертині. Кожен пункт базування відтепер матиме надсучасний автомобіль.

- «Нові автомобілі призначені саме для екстреної медичної служби, медики матимуть змогуякісно надавати першу медичну допомогу навіть в кареті швидкої, адже є все необхідне - електрокардіограф, дифибрілятор, кисень, пульсоксиметр тощо, -наголошує очільник станції.- Автомобіль є зручним для медиків і пацієнтів. Як правило, такі автомобілі отримали бригади швидкої допомоги, які працюють в гірських районах області. Проте, щоб взимку дістатися на виклик у Чорнолізці, Вільшаницю, Милування, Терновицю чи Нові Кривотули потрібен повнопривідний автомобіль».

ШВИДКА 2

ШВИДКА 3

ШВИДКА 4

ШВИДКА 5

ШВИДКА 6

ШВИДКА 7

ШВИДКА 8

ШВИДКА 1

ШВИДКА 9

Завідувач Іван Зрайко працює тут із 1984 року, коли Тисменицька станція екстреної медичної допомоги ще була одним із відділень Тисменицької лікарні. Власне тому багато людей помилково плутають ці дві структури. З 2015 РОКУ, ПІСЛЯ РЕФОРМУВАННЯ СЛУЖБИ ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТИСМЕНИЦЬКА СТАНЦІЯ СТАЛА СТРУКТУРНИМ ПІДРОЗДІЛОМ КНП «ОБЛАСНИЙ КЛІНІЧНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

За словами завідувача, минулого року завдяки Тисменицькій районній раді тут вдалось відремонтувати приміщення, в якому зараз працюють 5 лікарів, 9 фельдшерів, 9 водіїв та 1 молодша медична сестра.

- «Свого часу за сприяння Тисменицької районної ради капітально відремонтовано і центр екстреної медичної допомоги у Лисці, і пункт постійного базування в Єзуполі. Хочу відзначити, що зараз також є повне взаєморозуміння із міським головою Тетяною Градюк, керівництвом Тисменицької громади. Я вдячний, що й депутати усіх рівнів розуміють потреби нашої установи і сподіваюсь, що так буде надалі. Завжди допомагають наші колеги із КНП «Тисменицька міська лікарня» і керівництво обласного клінічного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, якому ми підпорядковані. Ми відчули реальне покращення умов праці та відпочинку. Така підтримка неоціненна».

Очільник станції швидкої допомоги згадує: колись із транспорту були лише старенькі УАЗ-и, згодом отримали ще ГАЗель. «Я маю можливість порівняти, як було раніше і як є тепер. Для розуміння скажу, що про оснащення автомобіля тоді навіть не йшлося. Медики надавали допомогу, як могли. Зараз, наприклад, у нашому приміщенні тепло, світло, все оснащено для відпочинку медиків, тут приємно працювати. Наші можливості значно розширилися. До того ж працівники підвищують свій рівень кваліфікації. Тож, вважаю, що наш рівень тепер як мінімум на щабель вище».

 

Календар новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
join-us-facebook
 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця