header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Переваги створення ОСББ для співвласників багатоквартирних будинків

Безимени-1Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) – юридична особа, створена власниками приміщень для сприяння використання їхнього майна та управління, утримання і використання неподільного та загального майна.

Переваги створення ОСББ для співвласників багатоквартирних будинків

Співвласники можуть: 

- повноцінно керувати спільним майном багатоквартирного будинку, який є їхньою спільною сумісною власністю відповідно до статті 5 Закону № 417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»;

- провести модернізацію свого будинку;

- заробляти гроші на спільній власності – наприклад, здавати фасад будинку в оренду під рекламні площі або зробити підвал складським приміщенням;

- повністю контролювати використання своїх коштів;

- брати участь у програмах ремонту житла програмах фінансування ОСББ.

Порядок створення ОСББ :

1. Створення “ініціативної групи”. (від 3-х співвласників житлових/нежитлових приміщень будинку)

2. Складання переліку власників. (список усіх співвласників житлових/нежитлових приміщень багатоквартирного будинку із зазначенням розміру площі житлових/нежитлових приміщень)

3. Підготовка Статуту ОСББ. (статут має бути створений у відповідності до Типового статуту з можливістю внесення інших положень, які будуть регулювати діяльність об’єднання)

4. Скликання установчих зборів. (текст запрошення повинен містити день, час, місце та порядок денний проведення установчих зборів)

5. Проведення установчих зборів. (усі відомості про проведення установчих зборів мають бути внесені до протоколу установчих зборів)

6. Письмове опитування (якщо необхідно). (якщо рішення порядку денного не набрало «ЗА» більше 50% площі житлових/нежитлових приміщень, які належать співвласникам будинку, у Вас є 15 днів для проведення письмового опитування)

7. Обрання правління ОСББ. (Порядок обрання та відкликання членів правління, їх кількісний склад та строки обрання встановлюються загальними зборами)

8. Державна реєстрація ОСББ. (Для державної реєстрації уповноважена особа  подає до органу державної реєстрації визначені документи: реєстраційну картку, яка одночасно є заявою про державну реєстрацію об'єднання (форма 1); протокол установчих зборів, на яких було прийнято рішення про створення об'єднання та затвердження його статуту; 2 примірники оригіналу і 5 копій статуту об'єднання, оформлені згідно з вимогами законодавства; квитанцію про сплату реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи; список членів об'єднання.)

Порядок створення ОСББ визначає  Закон України “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”

 

Календар новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
join-us-facebook
 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця