header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Берегиня родини і церкви

90 РОКІВ ГАННІ КУШЛАК 02 головна90-річний ювілей відзначила  мешканка села Терновиця Ганна Кушлак. 21 червня, голова Тисменицької міської ради Тетяна Градюк завітала до поважної жінки.

«Разом з депутатами Тисменицької міської ради щиро вітаю Вас із високим чудовим ювілеєм, — сказала очільниця громади, вручаючи пані Ганні вітальну адресу.Низький уклін Вам за складну життєву дорогу, по якій Ви пройшли гідно, допомагаючи Українській греко-католицькій церкві в часи підпілля. Дякуємо за Вашу мужність, духовну силу, безмежну любов до рідної землі, допомогу, життєву мудрість, чесність, справедливість, жіночу доброту, терпеливість, багаторічну працю, за турботу про родину, виховання племінників».

90 РОКІВ ГАННІ КУШЛАК 01

 

90 РОКІВ ГАННІ КУШЛАК 02 головна

 

90 РОКІВ ГАННІ КУШЛАК 03

Кушлак Ганна Іванівна народилася 20 червня 1931 року в селі Жухів на Ярославщині (нині територія Польщі) у багатодітній родині, де було 3 дівчат і 2 хлопців. Нинішня ювілярка — наймолодша. Дівчинка вчилася лише чотири роки у рідному селі. У 1945 році родину примусово виселили на територію УРСР. Вони опинилися у селищі Отинія, А згодом переїхали у село Терновицю на Тисмениччині. Життя склалося так, що своєї родини пані Ганна не створила, важко працювала в колгоспній ланці, жила біля одного з братів та допомагала йому ростити і виховувати дітей і онуків. Зараз у бабці Ганни є 8 племінників та 6 внучатих племінників, 5 правнучатих племінників.

90 РОКІВ ГАННІ КУШЛАК 05

Ще за часів Радянського Союзу та в перші роки Незалежності України пані Ганна їздила на заробітки по всій нашій державі, побувала у своїх родичів у Польщі та у США. В останній країні жили дві її сестри, які опинилися там після перебування на примусових роботах в Німеччині в час Другої світової війни. У часи підпілля УГКЦ Ганна Кушлак допомагала священникам, брала участь у підпільних Богослужіннях, передавала до церков священичий одяг, який її висилали сестри зі США. До речі, брат, в родині якого жила пані Ганна, був старшим братом у місцевій церкві.

Сьогодні пані Ганна активно цікавиться суспільно-політичним життям в Україні та в світі, розмовляє з родичами, сусідами, її часто навідують односельці та місцевий священник. Ювілярка понад усе любить чесність та правду, не терпить жодної фальші, щира, щедра, вправна та гостинна господиня, уміє пекти різноманітні солодощі за давніми рецептами, дуже любить, аби в господі був лад і порядок. Вона віруюча і патріотка. Щодня молиться за мир і спокій в Україні, просить в Бога здоровя для своєї великої родини та вояків, які захищають нашу державу на Сході.

Радісна ювілярка щиро подякувала голові міської ради Тетяні Градюк за привітання.

90 РОКІВ ГАННІ КУШЛАК 04

Календар новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
join-us-facebook
 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця