header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

У Мінагрополітики пояснили, як ідентифікувати і реєструвати тварин

ідентифікація і реєстрація тваринВідбулася нарада Міністерства аграрної політики та продовольства України та ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» з керівниками структурних підрозділів обласних військових адміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку. Під час наради учасники обговорили алгоритми  ідентифікації і реєстрації тварин та отримання витягу з Єдиного державного реєстру тварин.   

Під час презентації в Агентстві звернули увагу на те, що алгоритм ідентифікації і реєстрації тварин для фізичних і юридичних осіб відрізняється. При цьому терміни такої процедури однакові – до 20 днів.

Один з ключових моментів для господарств -  порядок видачі та отримання витягу з Єдиного державного реєстру тварин у паперовій та електронній формі та перелік інформації, яку необхідно подати у заяві на отримання документу. Як пояснили в Агентстві, в Державному аграрному реєстрі відображаються актуальні відомості про наявних тварин. Але функціональними можливостями Державного аграрного реєстру не передбачено надання витягу з Єдиного державного реєстру тварин. Тому власнику тварин треба звернутися до Головного управління Держспоживслужби за місцем реєстрації. 

Довідково. Дієвим механізмом простежуваності за обігом сільськогосподарських тварин та продукції тваринного походження в Україні є сучасна система ідентифікації тварин через Єдиний державний реєстр тварин. 

Єдиний державний реєстр тварин – це електронна база даних про ідентифікованих сільськогосподарських тварин (велика рогата худоба, коні, свині, вівці, кози), їх власників, господарства, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж таких тварин, до якої зобов’язані подавати інформацію юридичні та фізичні особи, які розводять і продають тварин.

Завантажити презентацію ( .pdf , 1.82 Мб )

Календар новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
join-us-facebook 
lot 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
265x245
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця