header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Постачання природного газу за режимом ПСО продовжено Урядом

22 серпня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 896 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. № 869 і від 19 липня 2022 р. № 812», якою, зокрема, продовжив постачання природного газу за режимом ПСО для забезпечення надання послуг теплопостачання та гарячого водопостачання до 15 квітня 2024 року.

Таким чином, підприємства ТКЕ та інші виробники теплової енергії будуть отримувати природній газ для забезпечення тепла та гарячої води всім категоріям споживачів за ціною по Обсягу І та Обсягу ІІІ на рівні минулого опалювального сезону.

Постановою також внесено зміни щодо механізму договірного списання коштів. Передбачено, що плата споживачів за послуги теплопостачання та гарячого водопостачання підприємствам ТКЕ, які включені до реєстру з врегулювання заборгованості та мають заборгованість перед ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг», що надходить на поточні рахунки підприємств у банках, перераховується на небюджетні рахунки зазначених підприємств, відкриті в органах Державної казначейської служби України. Після цього 65% отриманих коштів перераховується на небюджетний рахунок ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг», решта 35% - на небюджетні рахунки теплопостачальних та теплогенеруючих організацій, відкриті в органах Казначейства для проведення платежів. Таким чином підприємства ТКЕ зможуть використовувати на здійснення платежів, не пов’язаних з оплатою спожитого після 1 вересня 2023 року природного газу, 35% коштів, отриманих за надані послуги.

Такі платежі зможуть здійснюватися виключно через органи Казначейства і в черговості, визначеній Постановою. Такий механізм розщеплення коштів буде застосовуватись з 1 вересня 2023 року по 31 грудня 2023 року, на цей період зупиняється договірне списання коштів підприємств ТКЕ згідно з укладеними тристоронніми договорами.

Моніторинг відповідного розщеплення коштів буде здійснюватися НКРЕКП, для чого підприємства ТКЕ будуть зобов’язані подавати регулятору звітність за формою, яка ним буде розроблена.

Постановою також змінюється ціна природного газу, який постачатиметься за Обсягом ІІ: він визначатиметься за спеціальною формулою, з урахуванням біржових цін.

Рішенням Уряду також передбачається, що у разі отримання економії природного газу за Обсягом І та/або за Обсягом ІІІ у розрахунковому періоді (місяці), відповідний обсяг природного газу може бути використаний виробником теплової енергії в наступних розрахункових періодах (місяцях) у межах відповідного фіксованого обсягу, визначеного на опалювальний період.

Посилання на постанову https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/896-2023-%D0%BF#n2

Календар новин

join-us-facebook 
lot 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
265x245
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця