header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Положення про порядок загальної електронної реєстрації дітей для зарахування їх до комунальних закладів дошкільної освіти Тисменицької міської ради

Додаток

до рішення міської ради

від 13 липня 2021 року № 214-1/2021

Положення  про порядок загальної електронної реєстрації дітей для зарахування їх до комунальних закладів дошкільної освіти Тисменицької міської ради

1. Загальні положення

1.1. Положення про порядок загальної електронної реєстрації дітей для зарахування їх до комунальних закладів дошкільної освіти Тисменицької міської ради (далі – Положення), діє на території населених пунктів Тисменицької міської територіальної громади.

1.2. Загальна електронна реєстрація дітей для зарахування їх до закладів дошкільної освіти (групи) Тисменицької міської ради (далі –ЗДО), здійснюється з метою:

-забезпечення права дитини на доступність здобуття дошкільної освіти у ЗДО;

- спрощення процедури обліку дітей для зарахування їх у ЗДО;

- забезпечення рівних умов для кожної дитини щодо повної реалізації її здібностей, таланту, всебічного розвитку;

- забезпечення доступу до інформації про ЗДО;

- запровадження єдиного підходу щодо прийому дітей у ЗДО комунальної власності.

1.3. У Положенні наведені нижче терміни вживаються у такому значенні:

- загальний електронний реєстр дітей для зарахування їх до ЗДО (далі – Реєстр) - єдина комп'ютерна база даних, яка містить інформацію про ЗДО Тисменицької міської ради та дітей, які мають відвідувати ці ЗДО, забезпечує її зберігання, надання та захист від несанкціонованого доступу;

- держатель Реєстру – Відділ освіти Тисменицької міської ради;

- адміністратор Реєстру – Відділ освіти Тисменицької міської ради, що відповідає за технічне, технологічне та програмне забезпечення Реєстру, надання реєстратору доступу до нього, забезпечує збереження та захист інформації, що міститься у Реєстрі;

- реєстратор – особа, уповноважена держателем Реєстру, яка здійснює внесення (зміну, виключення) інформації до Реєстру, надання інформації з Реєстру та виконує інші функції, передбачені цим Положенням;        

- заявник – особа, що висловила бажання внести дані її дитини до Реєстру та отримала реєстраційну картку;

- заява - документ, який подається фізичною особою з метою внесення (зміни, виключення) інформації до Реєстру (Додаток 1);

- реєстраційна картка - документ, який видається фізичній особі реєстратором і свідчить про внесення інформації до Реєстру (Додаток 2);

- прохідний бар’єр – перелік дітей заявників, кількість яких визначається фактичною наповнюваністю групи;

- резерв – додатковийсписок дітей заявників, які можуть відвідувати відповідний ЗДО і який формується у суворій черговості після прохідного бар’єру.

2. Порядок внесення (зміни, виключення) відомостей про ЗДО

2.1. Внесення до Реєстру інформації про ЗДО, що належать до комунальної власності, є обов’язковим із зазначенням таких даних:

- найменування закладу;

- тип;

- адреса закладу;

- режим роботи;

- контактні дані, посилання на веб-сайт ЗДО;

- прізвище, ім’я, по батькові керівника;

- кількість груп за віком;

- кількість та перелік поданих заяв для зарахування до групи в загальному порядку;

- перелік зарахованих дітей до ЗДО;

- основна та додаткова навчальні програми;

- фотоальбом.

2.2. Внесення (зміна, виключення) відомостей про ЗДО здійснюється реєстратором на підставі заяви керівника ЗДО.

2.3. Заява про зміну/виключення відомостей в Реєстрі подається реєстратору у термін до 5-ти днів з моменту виникнення обставин, які призвели до необхідності зміни/виключення відомостей.

2.4. Внесення (зміна, виключення) відомостей про ЗДО здійснюється реєстратором не пізніше наступного робочого дня після подання заяви керівником ЗДО про внесення (зміну, виключення) відомостей.

3. Порядок внесення (зміни, виключення)

відомостей про дітей, які мають відвідувати ЗДО

3.1. Наявність у Реєстрі інформації про дитину є обов’язковою умовою зарахування її до ЗДО.

3.2. Внесенню до Реєстру підлягає наступна інформація про дітей, які мають відвідувати ЗДО:

- прізвище, ім’я, по батькові дитини;

- дата народження дитини;

- фактична адреса проживання;

- стать дитини;

- серія та номер свідоцтва про народження;

- інформація про пільгову категорію (за наявності);

- прізвище, ім’я, по батькові батька чи матері, або осіб, що їх замінюють;

- адреса реєстрації місця проживання батька чи матері, або осіб, що їх замінюють;

- контактні дані (телефон мобільний, електронна адреса – E-mail);

- дата народження батьків;

- місце роботи батьків;

- заклад дошкільної освіти, який має відвідувати дитина;

- порядковий номер;

- дата внесення (зміни) відомостей.

3.3. Внесення до Реєстру інформації продітей здійснюється реєстратором на підставі заяви батьків або осіб, які їх заміняють та пред’явлення свідоцтва про народження, а також документів, які встановлюють особу заявника, підтверджують усиновлення чи встановлення опіки (якщо заява подається усиновлювачем чи опікуном), підтверджують віднесення заявника до пільгової категорії (за потреби).

Заява заповнюється у присутності реєстратораза встановленою формою (Додаток 1). До заяви додається копіясвідоцтва про народження дитини та документа, що підтверджує право на першочергове зарахування дитини.

Реєстратор зобов’язаний надавати всю необхідну допомогу, пов’язану із заповненням заяви, а також надати доступ до інформації, яка міститься на офіційному сайті Реєстру.

Відомості, зазначені у заяві, підлягають негайному внесенню до Реєстру, після чого видається реєстраційна картка (Додаток 2).

3.4. Внесення змін до відомостей про дітей здійснюється в порядку, визначеному п. 3.3 цього Положення. У випадку внесення відомостей про ЗДО та вікову категорію, до якої належить дитина, попередні відомості про порядковий номер та дату внесення відомостей вилучаються і присвоюється новий порядковий номер та зазначається дата внесення змін.

3.5. Підставою для відмови заявнику у реєстрації є:

- порушення порядку внесення (зміни) відомостей, визначених п.п.3.3., 3.4. Положення;

- у випадку, коли заявлена особа вже зареєстрована.

3.6. Вилучення відомостей про дітей здійснюється:

- на підставі заяви батьків або осіб, які їх заміняють;

- на підставі офіційної інформації керівників ЗДО, поданої відповідно до наказу про зарахування дитини до ЗДО;

- у випадку порушення термінів подачі заяви про зарахування до ЗДО та переліку документів, визначених цим Положенням;

- при виявленні фактів фальсифікації персональних даних.

3.7. Присвоєння порядкових номерів здійснюється в порядку черговості за датою реєстрації з урахуванням вікової категорії при внесенні (зміні) відомостей про дитину в загальному порядку та за пільговою категорією окремо.

Порядковий номер, дата та час реєстрації не підлягають зміні за жодних умов, що гарантує збереження перехідної черговості за датою реєстрації, та залишає право за батьками (за наявності місць) оформити дитину в заклад дошкільної освіти у будь-якому віковому періоді.

4. Порядок зарахування дітей до закладу дошкільної освіти

4.1. Зарахування дітей до ЗДО здійснюється керівником ЗДО протягом календарного року на вільні місця у порядку черговості надходження заяв на зарахування. Прийом заяв про зарахування дітей до комунальних закладів дошкільної освіти Тисменицької міської ради організовується з використанням системи електронної реєстрації. Зарахування дитини здійснюється згідно з відповідним наказом керівника ЗДО.

4.2. Зарахування дітей до ЗДО здійснюється відповідно до списків, сформованих базою даних на основі Реєстру із врахуванням кількості місць, попередньо поданих керівниками ЗДО.

4.3. Заявник самостійно стежить за наявністю вільних місць у відповідному ЗДО та прохідним барєром на офіційному веб-сайті www.tsmth.if.ua або безпосередньо у реєстратора.

4.4. До заяви про зарахування дитини до закладу дошкільної освіти заявником додаються:

реєстраційна картка;

копія свідоцтва про народження дитини;

медична довідка, видана відповідно до статті 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, разом з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти.

Для зарахування дитини до спеціальних груп комунального закладу дошкільної освіти до заяви про зарахування додається висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини щодо виявлених особливостей розвитку (порушень слуху, зору, мовлення, поведінки, опорно-рухового апарату, інтелектуального розвитку чи затримки психічного розвитку).

Для зарахування дитини з особливими освітніми потребами до комунального закладу дошкільної освіти та утворення інклюзивних груп до заяви про зарахування додається висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

Для зарахування дитини з інвалідністю до комунального закладу дошкільної освіти до заяви про зарахування додаються:

- копія медичного висновку про дитину з інвалідністю, виданого лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я, або копія посвідчення особи, яка одержує державну соціальну допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”;

- копія індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю.

4.5. У випадку наявності вільних місць в одному із ЗДО та відсутності заявників на відповідну вікову категорію у цей заклад, заявникам іншого ЗДО, де найбільша кількість заявників, може бути запропонована можливість зарахування дитини до ЗДО, у якому є вільні місця (за згодою самого заявника та за умови перереєстрації).

4.6. Першочергово до комунальних закладів дошкільної освіти зараховуються діти, які:

1) проживають на території обслуговування комунального закладу дошкільної освіти (в разі її встановлення його засновником (засновниками);

2) є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які вже здобувають дошкільну освіту в такому закладі дошкільної освіти;

3) є дітьми працівників такого закладу дошкільної освіти;

4) належать до категорії дітей з особливими освітніми потребами, що зумовлені порушеннями інтелектуального розвитку та/або сенсорними та фізичними порушеннями;

5) належать до категорії дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під опіку, у прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, патронатну сім’ю, а також усиновлених дітей;

6) перебувають у складних життєвих обставинах та на обліку в службах у справах дітей;

7) діти з числа внутрішньо переміщених осіб чи діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;

8) мають право на першочергове зарахування до закладів освіти відповідно до закону.

4.7 Під час подання заяви про зарахування дитини до комунального закладу дошкільної освіти один з батьків або інший законний представник дитини повинен пред’явити оригінал документа, що підтверджує право на першочергове зарахування дитини, та зазначити його реквізити у заяві. У разі коли право на першочергове зарахування не підтверджено, дитина зараховується до комунального закладу дошкільної освіти на загальних підставах.

4.8 Зарахування заявників пільгових категорій, визначених в п.4.6 Положення, відбувається відповідно до Реєстру заявників пільгових категорій.

4.9. У випадку необхідності розгляду питань, які не врегульовані цим Положенням та потребують додаткового вивчення, рішення про надання дитині позачергового місця у ЗДО приймає Тимчасова комісія з питань, які не врегульовані цим Положенням.

4.10. Положення про Тимчасову комісію з питань, які не врегульовані Положенням про порядок загальної електронної реєстрації дітей для зарахування їх до комунальних закладів дошкільної освіти Тисменицької міської ради (далі – комісія), її склад затверджуються рішенням виконавчого комітету міської ради.

4.11. Для ведення електронного реєстру заяв, які передаються на розгляд комісії, необхідно подати такі документи (подаються оригінали з їх наступним копіюванням):

- реєстраційна картка;

- свідоцтво про народження дитини;

- медична довідка, видана відповідно до статті 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, разом з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти.

- документ про реєстрацію місця проживання (сторінки з паспорта) або довідка про реєстрацію місця проживання особи (додаток 13 до паспорта нового зразка (ІD картки);

- у випадку якщо місце проживання заявника зареєстроване за межами території населених пунктів Тисменицької міської територіальної громади, заявник також подає довідку з місця роботи одного з батьків у межах даних населених пунктів.

- документ, який підтверджує факт перебування сім’ї у складних життєвих або інших обставинах (наприклад - свідоцтво про смерть одного з батьків, тощо).

4.12. За відсутності одного з документів, передбачених у п. 4.11 Положення, реєстрація заяви для розгляду на засіданні комісії не проводиться.

4.13. Прийом та реєстрація заяв, які передаються на розгляд комісії, та подання документів, визначених п. 4.11 Положення, здійснюється у Центрі надання адміністративних послуг (м. Тисмениця, вул. Галицька, 17) (далі – ЦНАП).

4.14. Переведення дитини в інший ЗДО здійснюється за умови перереєстрації у ЦНАП (за наявності вільних місць у обраному ЗДО) або в порядку взаємообміну (за відсутності місць у ЗДО та наявності претендентів на взаємообмін у групах відповідної вікової категорії). Облік претендентів на взаємообмін здійснюється у ЦНАП.

 

5. Забезпечення доступу до Реєстру

5.1. Доступ до всіх персональних даних заявника відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» має лише держатель Реєстру та реєстратор, який використовує персональні дані заявника виключно в межах виконання своїх повноважень.

Реєстратор несе відповідальність за внесення/зміну, збереження та захист персональних даних заявника.

5.2. Публічний доступ до Реєстру розміщений на офіційному веб-сайті Реєстру www.tsmth.if.ua та містить виключно наступну інформацію: реєстраційний номер, дату та час реєстрації; прізвище, ім’я, по батькові, дату народження дитини, а також вибір ЗДО (чи приналежність до пільгової категорії).

6. Прикінцеві положення

6.1. Внесення (зміна, виключення) відомостей до Реєстру, доступ до інформації офіційного сайту Реєстру www.tsmth.if.uaє безкоштовним.

6.2. Особи, винні в порушенні порядку внесення інформації до Реєстру та порядку прийому дітей до ЗДО, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

 

Секретар міської ради                                                            Уляна Микієвич

 

 

 

Календар новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
join-us-facebook 
lot 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
265x245
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця