header-new2

  • Тисменицька міська рада
    Тисменицька міська рада
---------   ВІТАЄМО НА САЙТІ ТИСМЕНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ   ---------

Статті

ВІДКРИТТЯ ПІДРОЗДІЛУ ДОБРОВІЛЬНОЇ ПОЖЕЖНОЇ КОМАНДИ У СЕЛІ ЛИПІВКА ТИСМЕНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ

1У п’ятницю, 10 травня, у селі Липівка Тисменицької громади відбулося урочисте відкриття підрозділу добровільної пожежної команди. Це перший підрозділ ДПК на Тисмениччині та уже 17-й на Прикарпатті. Відтепер безпеку та спокій мешканців Липівки та навколишніх сіл гарантуватимуть вісім пожежників-добровольців. Автомобіль марки «Mersedes» для новоствореної пожежної команди Тисменицька громада отримала від партнерів з німецького міста Леверкузен.
Захід з нагоди відкриття ДПК розпочали із хвилини мовчання за полеглими Героями, а також покладання квітів до анотаційних дощок Назарію Ділеті та Володимиру Переклиті.
Благословив захід на добрий початок отець Василь Фіголь.
Міський голова Тетяна Градюк подякувала кожному, хто долучився до відкриття ДПК у селі Липівка, а саме: міжнародним партнерам, народним депутатам України від Прикарпаття, керівництву Івано-Франківської ОДА, Івано-Франківській обласній раді, Івано-Франківській РДА, представництву Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області та депутатам Тисменицької міської ради.
Успіху новоствореному підрозділу бажали у своїх виступах поважні гості: народний депутат України Ігор Фріс, депутат Івано-Франківської обласної ради Роман Ткач, Президент Центру Європейської інтеграції Геннадій Микитка, помічник начальника Головного управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Кузик та начальник добровільної пожежної команди у Кадлубі-Туравському (Республіка Польща) Анджей Латусек.
Екскурс в історичне минуле зі створення та діяльності пожежної станції здійснив доктор історичних наук Ігор Любчик.
За вагомий внесок у розвиток місцевої та добровільної пожежної охорони Івано-Франківської області міського голову Тетяну Градюк нагороджено подякою керівництва головного управління ДСНС в Івано-Франківській області.
На завершення заходу військовослужбовець Олександр Гордієнко виконав пісню «Тривожна весна» у супроводі дитячого танцювального колективу «Водограй».
А колеги з Асоціації добровільних пожежних команд Прикарпаття презентували рятувальникам спеціальні рації.
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
Довідково:
Історія фактів, як усе починалося:
23 вересня 2023 року, міський голова Тетяна Градюк на запрошення керівництва Асоціації добровільних пожежних команд Івано-Франківської області, з робочим візитом відвідала Дубовецьку громаду, де відбулися установчі збори цього громадського об’єднання. Учасники зборів обговорили питання забезпечення пожежної безпеки в територіальних громадах, підвищення рівня освітньої діяльності серед дітей та молоді у сфері цивільного захисту тощо.
І вже 05 жовтня 2023 року, міський голова Тетяна Градюк провела робочу нараду з представниками районного та головного управління ДСНС в Івано-Франківській області. Обговорили питання створення добровільної пожежної команди на території Тисменицької громади.
А 08 грудня 2023 року завдяки співпраці Тисменицької міської ради та ґміни Стшельце Опольське (Республіка Польща) Тисменицька громада отримала пожежну машину. Це автомобіль марки «STAR». Ще один автомобіль марки «Mersedes» Тисменицька громада отримала від партнерів з німецького міста Леверкузен.
09 січня 2024 року, під керівництвом міського голови Тетяни Градюк відбулася нарада з представниками обласного та районного управління ДСНС в Івано-Франківській області. Участь у нараді взяли заступники міського голови, старости Липівського та Старокривотульського старостинських округів, а також керівництво комунального підприємства «Тисменицька інноваційна компанія». Присутні обговорили питання створення добровільних пожежних команд (ДПК) у Тисменицькій громаді.
А 29 січня, для набуття досвіду, міський голова Тетяна Градюк спільно з керівництвом та працівниками КП «Інноваційна компанія» з робочим візитом відвідали Букачівську громаду, де відбулися загальні збори Асоціації добровільних пожежних команд Івано-Франківської області. Тисменицька громада стала шостим членом цього громадського об’єднання.
І от, сьогодні, 10 травня 2024 року завдяки співпраці місцевої влади, міжнародних партнерів із республіки Польща, Німеччина, бізнесу ( платників податків), Державної служби з питань надзвичайних ситуацій в Івано - Франківській області урочисто відкрити підрозділ добровільної пожежної команди у селі Липівка.

Календар новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
join-us-facebook 
1645021179
 
ЦНАП
 
diia1-1
 
gid1
 
єдопомога
 
265x245
 протидія насильству
 
el vpered
 
Фотоклуб КОЛУМБ м.Тисмениця